سقف کاذب چیست؟ (آشنایی با 12 مدل سقف کاذب)

سقف کاذب چیست؟ (آشنایی با 12 مدل سقف کاذب)

سقف کاذب را می‌توان یک سقف ثانویه به حساب آورد که در زیر ساختار اصلی سقف نصب می‌شود. این نوع از مصالح دکوراتیو جزو سقف‌های مدرن به شمار می‌رود که تنوع بالای مصالح در آن باعث می‌شود انواع مختلفی از طرح‌ها را بر روی آن پیاده کرد. همین ویژگی پتانسیل بالای این نوع سقف را برای پیاده سازی انواع طراحی داخلی نشان می‌دهد. در ادامه بیشتر در مورد این نوع از سقف‌ها در دکوراسیون داخلی و انواع آن صحبت خواهیم کرد.

 

اهمیت سقف کاذب

از دیدگاه زیست محیطی سقف فضا به خاطر تاثیری که بر کارآیی مصرف انرژی دارد، اهمیت زیادی در طراحی دکوراسیون آن دارد. از لحاظ زیبایی شناختی و نوع طراحی داخلی نیز مدل طراحی سقف تاثیر زیادی در روحیه ساکنان دارد. اهمیت زیبایی شناختی سقف کاذب انقدر بالاست که یک آپشن در بازار خرید و فروش ملک به حساب می‌آید. به همین دلیل است که طراحان و معماران خوش ذوق، هر روز با مصالح متنوع سبک‌های جدید و منحصر به فردی از سقف کاذب را اجرا می‌کنند. اگر هدف‌تان ایجاد یک فضای منحصر به فرد است که بتوانید در سریع‌ترین زمان ممکن آن را بفروشید، بهتر است سقف آن یکی از انواع سقف کاذب باشد.

 

ویژگی‌های سقف کاذب

این نوع سقف یکی از نمادهای معماری و ساخت مدرن در ساختمان‌های مسکونی و تجاری به حساب می‌آید. هدف از طراحی و توسعه این نوع از سقف‌ها در ابتدا جنبه زیبایی شناختی آن بود. ویژگی‌های دیگر این محصول عبارتند از ایجاد عایق صوتی، برتری‌های زیست محیطی و یکپارچگی ساختار آن.

 

اجزای سقف کاذب

سقف کاذب بخش‌های مختلفی دارد که با توجه به به نوع و محل کاربرد بعضی قسمت‌ها به آن اضافه می‌شوند. اگر پیچیده‌ترین نوع سقف کاذب را در نظر بگیرید، از شش قسمت تشکیل می‌شود:

  • میلگردهای عمودی و افقی
  • نبشی
  • ورقه‌های آکوستیک برای ایزولاسیون و عایق صوتی
  • چوب‌های چهار تراش
  • رابیتس
سقف کاذب و انواع مختلف‌ آن

سقف کاذب در انواع طرح و مدل قابل اجرا است

انواع سقفهای کاذب

سقف کاذب با توجه به نوع ساختار و مواد اولیه‌ای که دارد، در انواع مختلفی عرضه می‌شود. در ادامه انواع سقف‌های کاذب را برای شما توضیح خواهیم داد:

سقف کاذب کناف

سقف کناف نیز یکی از پرطرفدارترین انواع سقف کاذب است که در دو شکل دکوراتیو و ساده طراحی و اجرا می‌شود. البته اگر بخواهیم این نوع سقف کاذب را از نظر ساختاری تقسیم‌بندی کنیم، می‌توانیم به انواع کناف یکپارچه و مشبک اشاره کنیم. از مزایای مهم این نوع سقف کاذب می‌توانیم قیمت مناسب و تعمیر و نگهداری آسان آن را مثال بزنیم.

سقف کاذب رابیتس

رابیتس یکی از رایج‌ترین نوع از سقف‌های کاذب است که مواد اولیه آن نوعی از ورق مشبک با جنس گالوانیزه است که توسط سیم آرماتوربندی به شبکه فرعی متصل می‌شود. این نوع از سقف‌های کاذب دو نوع برجسته و مسطح دارند که نوع برجسته آن مناسب دهانه‌های بزرگ و نوع مسطح آن برای دهانه‌های کوچک طراحی می‌شوند. البته سقف کاذب رابیتس را از ترکیب نبشی، میلگرد و ورق‌های مشبک گالوانیزه نیز می‌سازند. از جمله مزایای سقف کاذب رابیتس می‌توان به تنوع زیاد طرح‌های آن و همچنین دسترسی آسان و سریع به مصالح مورد نیاز برای طراحی آن می‌باشد.سقف کاذب رابیتس

سقف گریلیوم

مدل گریلیوم یکی از انواع سقف تزئینی به حساب می‌آید که جنس آن از آلومینیوم یا آلیاژهایی از آن است. به این مدل سقف، باز هم گفته می‌شود و علت این نام‌گذاری حفره‌های مربعی شکلی است که در آن به صورت مجاور هم نصب شده‌اند. ویژگی مهم دیگر سقف گریلیوم این است که می‌توان آن را با دیگر سقف‌های کاذب ترکیب کرد. برای نصب این مدل سقف، مثل دیگر انواع سقف کاذب از آویز و زنجیر یا سیم مفتول استفاده می‌شود.

 

سقف از پیش‌ساخته گچی

این نوع از سقف‌های کاذب ماده سازنده‌شان آلومینیوم است که قطعات از پیش‌ساخته‌ گچی داخل آن قرار می‌گیرند. این نوع سقف از طرح‌های مختلفی ساخته می‌شوند و قطعات آن را می‌توان با پنل‌های از پیش‌ساخته‌ گچی عوض کرد. نکته دیگر در مورد این سقف کاذب این است که می‌توان آن را رنگ آمیزی کرد. ضدحریق بودن، امنیت بالا در زلزله، سازگاری با محیط زیست، اجرای راحت و سریع.

 

سقف آکوستیک

سقف‌های کاذب از نوع آکوستیک روشی مناسب برای کاهش سر و صدا هستند. سقف‌های آکوستیک از پلاک‌های چوبی و گچی، ورقه‌های مقوایی فشرده یا پارچه‌های چین‌دار ساخته می‌شوند. این نوع از سقف‌های کاذب در سینماها و سالن‌های کنفرانس کاربردهای بسیار زیادی دارند. مهم‌ترین مزایای این محصول عبارتند از سادگی اجرا، ایجاد عایق در برابر صدا و حریق و قیمت مناسب.

 

سقف کاذب ترکیبی

سقفهای ترکیبی از اجرای چند نوع از سقف‌های کاذب به شکل طرح هندسی ساخته می‌شود. برای اجرای این نوع از سقف‌ها می‌بایست طرح انتخابی‌تان متناسب با سازه‌های سقف‌های کاذب باشد. پیش از نصب مدل ترکیبی سقف‌های کاذب، باید حتما زیرسازی مناسب را  توسط آهن‌کشی یا از روش دیگر انجام دهید.

 

سقف کاذب چوبی

سقف چوبی برای بسیاری از مردم بار نوستالژیکی دارد و یاد و خاطره خانه‌های قدیمی مخصوصا در شمال ایران را زنده می‌کند. شاید اجرای سقف چوبی کار نسبتا دشواری به نظر بیاید، اما باید بدانید که سقف کاذب چوبی کار را بسیار ساده‌تر کرده است. اگر علاقه مند به استفاده از چوب در سقف برای زیبایی هر چه بیشتر دکوراسیون داخلی هستید، سقف کاذب چوبی مناسب شما خواهد بود. متریال ساخت سقف کاذب چوبی از چهار تراش یا فولاد تشکیل شده و قسمت فرعی آن از جنس چوب است.

 

سقف آلومینیومی

سقف کاذب آلومینیومی نوع دیگری از سقف‌های کاذب است که با تایل یا کاشی‌های آلومینیومی طراحی و تولید می‌شود. البته سقف دامپا یا نواری هم نوع دیگری از سقف‌های آلومینیومی است که با شکل دادن پنل‌های آلومینیومی ساخته می‌شود. مهم‌ترین مزایا این نوع از سقف‌های کاذب عبارتند از ماندگاری بالا، عایق بودن در برابر آتش سوزی، نصب راحت و سریع و همچنین قابلیت شستشو.

 

سقفهای کاذب شیشه‌ای

در این نوع از سقف‌های کاذب از شیشه‌های تزئینی برای پوشش سقف استفاده می‌شود، به همین خاطر جزو انواع تزئینی تقسیم‌بندی می‌شود. ویژگی این محصول قابلیت رنگ آمیزی و طراحی فضا به راحتی بر روی شیشه است. نوع شیشه به کار رفته در این نوع از سقف‌های کاذب، از نوع سکوریت می‌باشد که امنیت بسیار بالایی برای آن ایجاد می‌کند. علاوه بر این این نوع از سقف‌ها به خاطر شفافیتی که دارند، به راحتی نور را از خود عبور مي‌دهند. بنابراین از آن‌ها می‌توان برای نورپردازی بیشتر بخش‌های مختلف خانه و همچنین گلخانه استفاده کرد. مهم‌ترین مزایای سقف‌های کاذب شیشه‌ای عبارتند از اجرای ساده، تنوع بالا در طرح و رنگ، عبور نور و همچنین امکان شستشو.

سقف کاذب شیشه ای

سقفهای کاذب طلقی

این مدل از سقف‌های کاذب نور را از خود عبور می‌دهند و انتخاب مناسبی برای فضاهایی همچون گلخانه‌ها است. برای اجرای این نوع از سقف‌های کاذب از شبکه‌بندی سقف مدل کناف استفاده می‌شود مهم‌ترین مزیت آن هزینه پایین آن می‌باشد.

 

سقفهای پی‌وی‌سی

سقف‌های کاذب مدل پی وی سی یکی از پرکاربردترین انواع سقف‌های کاذب است که در دکوراسیون داخلی کاربردهای بسیار زیادی دارد از جمله مهم‌ترین مزایای این محصول می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مقاومت در برابر رطوبت
  • ضد آب بودن
  • مقاومت در برابر نفوذ حشرات، قارچ‌ها و باکتری‌ها

 

سقف کاذب تصویری

سقف کاذب تصویری مدل جدیدی از سقف‌های کاذب است که خاصیت دکوراتیو دارد. این نوع از سقف‌ها در دو دسته آسمان مجازی و کشسان تقسیم‌بندی می‌شوند که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا خواهیم شد:

سقف کاذب کشسان

این مدل از سقف‌های کاذب؛ٰ سقف کشسان از جنس پارچه‌ پی وی سی منعطفی هستند که قابلیت تحمل وزن بسیار زیادی را دارد. از مهم‌ترین مزیت‌های این مدل از سقف‌های کاذب می‌توان به تحمل وزن زیاد، مقاومت در برابر رطوبت و آتش سوزی اشاره کرد.

سقف آسمان مجازی

این مدل از سقف کاذب را با طلق‌های شفاف می‌سازند و آن را می‌توان در دسته‌بندی سقف مدل طلقی هم جای داد. این نوع از سقف‌های دکوراتیو ابعاد و ضخامت‌های مختلفی دارند و مهم‌ترین ویژگی آن قابلیت جا به جایی آن‌ها است. علاوه بر این سقف آسمان مجازی مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم:

  • کاهش آلودگی‌های صوتی در محیط
  • پوشش سیم‌ها، لوله‌ها و اتصالات تاسیسات
  • پیشگیری از هدر رفتن انرژی و کاهش مصرف سوخت
  • قابلیت اجرا برای انواع دکوراسیون داخلی

 

بیشتر بخوانید:

سقف کاذب پاسیو

سقف کاذب نورگیر

سقف کاذب کناف

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.